Lekapcsolják a fűtést a Miskolci Egyetem néhány kollégiumi épületében

Megosztás

Információink szerint az intézmény egy Neptun-üzenetben arról tájékoztatta a hallgatóit, hogy pénteken nem lesz fűtés egyes épületekben. Hozzátették, hogy aznapra egyébként is kedvező időjárást jósolnak a meteorológusok.

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. arról tájékoztattatta a Miskolci Egyetem vezetőségét, hogy az általuk üzemeltetett Miskolci Egyetemet ellátó DN 300 primer távfűtési vezeték meghibásodott, kilyukadt, olvasható abban a levélben, amelyet kedden délelőtt minden hallgató megkapott.

“A vis maior probléma megoldása a hőszolgáltatás fenntartása érdekében azonnali javítást igényel, melynek keretében az üzemeltető a hibás vezetékszakasz feltárását január 24-én szerdán megkezdi.” – közölte a szolgáltató.

Az egyetemi hőszolgáltatás kiesését jelentő munkálatokat, a hibás vezetékszakasz cseréjét január 26. pénteken 8:00-tól 20:00-ig tervezik elvégezni. 

Ez idő alatt a szolgáltatás szünetelni fog a Miskolci Egyetem távhővel fűtött épületeiben (E/1-E/4; A/1-A/6. B/1; C/1; C/2; Infó).

A Miskolci Egyetem arról tájékoztatta hallgatóit, hogy a kellemetlenség csökkentése érdekében 25-én csütörtökön megemelve a hőmérsékleteket, túlfűtik az érintett épületeket, bízva abban, hogy az előrejelzések alapján kedvezőbb időjárásra való tekintettel is, az épületek hőmérséklete kitart a javítás végét jelentő visszakapcsolásig.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek